Bariatrik Cerrahi sonrasında alkol kullanımı, obezite ameliyatları prosedürüne başlamadan önce konuşmanız için doğru olan önemli bir sorudur. Obezite ameliyatı sonrası alkol kullanımına karşı kesin bir yasak olmasa da, birkaç önemli husus dikkate alınmalıdır. Birincisi, alkol çok yüksek kalorili içeriğe sahip sıvı bir karbonhidrattır. Sonuç olarak, standart obezite ameliyatı prosedürlerinden herhangi biriyle, karbonhidratların artan kalori alımı, obezite ameliyatıtarafından sağlanan istenen kilo vermeyi köreltecektir. Dahası, sıvı kalorilerin midenizden (ve / veya gastrik kese) hızlı bir şekilde geçmesi daha olasıdır ve bu nedenle, kısmen obezite ameliyatı prosedürlerinin yemek yeme arzetmenizi nasıl sağladığına dair herhangi bir doyum hissi verme olasılığı daha düşüktür. Genel olarak, obezite ameliyat prosedürlerinden herhangi birinden sonra, herhangi bir sıvı kaloriden kaçınılması (alkol dahil), arzulanan kilo vermenin sağlanması ve sürdürülmesinin temel dayanağıdır.
İkincisi, obezite ameliyatı geçiren hastaların% 90’dan fazlası, obezite ameliyatı işlemi sırasında karaciğer biyopsisinde anormal bir karaciğer patolojisi gösterecektir. Bu biyopsilerin çoğu, kilo vermeniz halinde çözülmesi beklenen basit hepatik steatozu (karaciğerdeki yağ) gösterir. Bununla birlikte, bu biyopsilerin yaklaşık üçte biri kilo vermeyle birlikte çözülemeyen ve karaciğer yetmezliği riski yüksek olan daha önemli karaciğer hasarını gösterir. Alkolsüz Olmayan Yağlı Karaciğer Hastalığı (NAFLD) olacaktır. Alkol, “zarar görmüş” bir karaciğere daha fazla zarar verme potansiyeline sahip bilinen bir hepatotoksin (karacığe zarar veren madde) dir. Üçüncü olarak, obezite ameliyatı hastaları hızla kilo verdikçe, karaciğerin “fazla mesai” yapmaya devam etmesi gereken “stres” eklenir. Daha az kaloriyi tüketirken, karaciğer vücudun enerji tedarikçisi olarak hizmet eder ve bu nedenle daha fazla çalışmanız gerekir. Karaciğere zaten “tehlikede” ise, karaciğere meydan okurken bilinen bir hepatotoksin tüketilmesi karaciğer yetmezliği için bir reçetedir. Rutin olarak, alkolün zehirli etkileri, gıda kalorisinin eşzamanlı tüketimi ile biraz azalır; bu, bilinçli olarak daha az yiyecek kalorisi tüketirken obezite ameliyatıdan sonra ortaya çıkma ihtimalinin daha az olmasıdır.
Son olarak, alkolünüz zihinsel durumunuza olan etkileri, hem muhtemelen hem düşük vücut kütlesi hem de fazla kilo kaybetme / azalan gıda kalorisi tüketiminden dolayı obezite ameliyatıdan sonra çoğaltılır. Alınan alkolün metabolizması, bu iki obezite ameliyatı prosedürü ile yutulan alkol artık vücuda girmemesi nedeniyle bir Roux-en-Y Gastrik Bypass (RNY) veya bir Duodenal Switch (DS) geçirmeniz durumunda da değişebilir. Vertikal Sleeve Gastrektomi (VSG) ve Ayarlanabilir Gastrik Band (“Lap-Band” ve “Realize Band”) işlemlerinin aksine, ince bağırsak anatomisinde bir değişikliğin olmadığı yerlerde ince bağırsağın başlangıç kısmı. Obezite ameliyatı hastaları, alkolün merkezi sinir sistemi (CNS) etkilerine karşı daha duyarlı olduklarını düzenli olarak bildirirler.
Kısaca, eğer kilo kaybı ameliyatı geçirmişseniz, alkolü tamamen diyetinizden uzak tutmak en sağlıklısıdır.
İşte nedenleri:
1. Midenizin bir kısmı kaldırılmış veya baypas edilmiş haldeyken alkolü de metabolize edemiyorsunuz. Çoğu alkol absorpsiyonu ince bağırsakta görülür. Mideniz fazla dökülmezse, sisteminiz tarafından daha fazla alkol absorbe edilecektir.
2. Obezite ameliyatı geçiren insanlar; daha hızlı sarhoş olur, çünkü alkol ince bağırsaklara daha çabuk geçer.
Sonuç olarak, (yukarıda bahsedilen nedenlerden dolayı) daha hızlı sarhoş olma durumunda, yapılmaması gereken eylemlerde bulunulabilir. Tüketilmemesi gereken şeyleri yeme, en büyük risklerin başında gelir.
3. Mide ve ince bağırsağınız arasındaki bağlantıyı atlayan prosedürler, artık sıvı akışını yavaşlatmak için engel oluşturmaz. Sonuç olarak, alkol, ince bağırsaklara daha da hızlı geçer.
4. Şeker ve alkollerde bulunan karbonhidratlar, bariatrik diyetinizi yoluna sokmak için korkunç davrandılar.
5. Kilo kaybı ameliyatı hastalarında asit reflüsü, gastrik ve özofagus kanseri, karaciğer hasarı ve kalp problemleri gibi alkolle ilişkili sağlık sorunları daha fazla risk altındadır.