Şeker hastaları, hastalıkla birlikte gelen bir çok sıkıntıyla baş etmeye çalışmaktadır. Şeker hastalığı ameliyatı ülkemizde belirli tecrübelere ulaşmış uzman hekimler tarafından başarı ile yapılmaktadır. Şeker hastalığı ameliyatında uzman hekimlerin temel amacı hastayı yaşadığı sorunlarla birlikte bu hastalığın tamamen kontrol altına alınmasını sağlamaktır Tip 2 hastaları için özellikle bu ameliyat oldukça başarılı sonuçlara ulaşmakta, hastanın ilaç ve insülinden tamamen kurtulması durumu gözlemlenmiştir.
Bu hastalık ile savaşan hastalar gözlerinde oluşan hasardan, karaciğer akciğer gibi bir çok organında ortaya çıkan maalesef organ kaybına varan zararlardan kurtulma şansını elde etmiş olacaklar.
Şeker Hastalığı ile Mücadele
Ortalama olarak 30 lu yaşların başında başlayan şeker hastalığının günümüzde daha küçük yaşlara kadar düştüğü ve ilerleyen yaşlarda organ kayıplarına kadar ilerleyebildiği bilinmektedir. En sık bilinen hasarı ise görme kaybı ve körlüktür. Bununla birlikte diyaliz hastalarının da yarısı diyabet hastalığını taşımaktadır. Şeker hastalığının kişinin vücuduna verdiği zararlar sadece bunlarla sınırlı değildir, özellikle ayakların kesilmesi, karaciğere verdiği hasar sebebiyle siroz hastalığına yakalanması olasıdır. Tüm bu sebepler yüzünden hem bireysel olarak hem de hekimlerce bu hastalıkla mücadele etmek şarttır.
Şeker Hastalığı Ameliyatında Başarı
Her türlü hastalığın tedavisinde olduğu gibi şeker hastalığı ameliyatında da başarıyı belirleyen etkenler uzman doktorlar tarafından hastalara iletilmekte olup başarı oranı %90’ı aşmaktadır. Operasyon sonrasında çok fazla ilaç ve insülin kullanan hastaların büyük oranında ilaç ve insülin kullanımında ciddi oranda azalmalar olmaktadır. Başarıyı etkileyen en önemli faktör ise hastanın bir an önce durumunun farkında olması ve uzman bir doktora başvurarak gerekli tetkiklerin yapılması ardından, uzman hekimin uygun görmesi durumunda ameliyatı gerçekleştirmesidir. Şeker hastalığı ameliyatında ilaç kullanmayı azaltmak da hastalar için büyük bir başarı sayılmaktadır.
Tip 2 Diyabet Hastaları için Ameliyat
Şeker hastalığı ameliyatı iki adımdan oluşmaktadır, ilk olarak midenin bir kısmı dışarıya alınarak ghrelin hormonunun salgısı azaltılır, bu hormon vücuttaki insülin direncinde büyük rol oynamaktadır, bu salımın azalmasıyla ilk adım tamamlanmış olur. İkinci adım ise ince bağırsaklarla ilgilidir. İnce bağırsakta insüline duyarsızlık oluşmuşsa, insülin direncine destek veren inkretinler hormonunu salgılamaz. İkinci adımsa İnkretinlerin daha fazla uyarılması ve salgılanması için, ince barsağın bu hormonları salgılayan en son bölümünün yemeklerle daha erken karşılaşmasını sağlamaktır. Yemeklere daha duyarlı olan işlevi daha sağlıklı gören alt bölüm başlangıç kısmına alınırsa, inkretin salınımı artar, denge sağlıklı şekilde kurulmuş olur.
Şeker hastalığı ameliyatının tecrübeli uzman doktor ve ekip tarafından yapılması oldukça önemlidir çünkü, hastalığın ilerlemiş olduğu durumlarda sıkı takip ve düzenli kontrollerin yapılması gerekmektedir. Diyabetin ilerlemiş olduğu durumlarda, hasta eğer kilolarından da şikayetçi ise, hastaların organ hasarı yaşamaları muhtemeldir, operasyon sonrası gözetim, uzman kontrolüne daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.
Şeker Hastalığı Ameliyatı ile yapılan aslında pankeras içinde insülin üreten hücrelerin canlandırılması ve üretkenliğinin arttırılmasıdır.
Hastaya tanı konulmasının ardından hemen insülin tedavisi başlamış dahi olsa ve hasta on yıl boyunca insüline bağımlı olarak yaşamış bile olsa bir çok hastada operasyon için gerekli rezervin bulunduğu gözlemlenmektedir. Tabii ki bütün hastalar, kendi durumları içinde değerlendirilmelidir. Bunun için hastalardan belirli testler istenmekte, bu testlerin sonuçlarına göre operasyon kararı verilmektedir.
Şeker hastalığı ameliyatında inüsilin rezevleri kapasitesi ne kadar önemlidir?
Diyabet hastalarının yaşam kaliteleri düşmekte ve giderek özellikle kilo alımı da gerçekleşiyorsa bir çok hastalığıda beraberinde getirmektedir. Hastalık her ne kadar kullanılan ilaçlarla kontrol altına alınmaya çalışılsa bile bir çok ilaç kullanımından kaynaklı hasarlar ortaya çıkmaktadır. Şeker hastalığı ameliyatı bu bağlamda hastalıktan hızla kurtulmayı sağlayan bir tedavi şeklidir. Şeker hastalarında bu hasarların giderilebilmesi noktasında insülin rezervlerinin gerekti miktarda olması oldukça önem taşımaktadır.
[/vc_column_text]