Şişmanlık Şeker Hastalığına Neden Oluyor

Son yıllarda insanların değişen yaşam standartlarından dolayı özellikle stres gibi etkenlerin birçok ülkenin mücadelede ilk sıraya aldığı Obezite hastalığına neden olmaktadır. Yapılan araştırmalarda Obezite’nin bazı hastalıklara neden olduğu da tespit edilmiştir. Obezite Hastalığı ve Sınıfları Nelerdir? Vücudumuz aldığımız besinlerden dolayı yağ dokusunun normal değerlerinin üzerinde olması ile kaynaklanmaktadır. Vücut kitle indeksi 35 ve üzerinde olması…

Fazla Tuz İnsülin Direncini Artırıyor

Son yıllarda çağımızın en çok görülen hastalıkları arasında şeker hastalığı gelmektedir. Şeker hastalığı için uygulanan tedavi yöntemlerinde tavsiye edilen besin alım programında sofra tuzu kullanımının yanında içerisinde sodyum oranının fazla olduğu yiyeceklerde azaltılmaktadır. Fazla tuz kullanımı birçok hastalığın başlıca nedenleri arasında olduğu gibi Kalp Krizi hastalığının en büyük sebepleri arasında olmaktadır. Fazla Tuz Kullanımının Oluşturduğu…

Mide Küçültme Nedir?

Gastrik Plikasyon (Mide Katlama) midenin hiç kesilmeden uzunlamasına daraltıldığı bir mide küçültme operasyonudur. Mide küçültme operasyonları arasında kesme işlemi yapılmadan uygulanan en kolay yöntemler arasında Mide Katlama olarak adlandırılan Gastrik Plikasyon işlemi gelmektedir. Gastrik Plikasyon Operasyonları Farklı İsimler Altında Yapılıyor Mu? Tıp literatüründe Gastrik Plikasyon olarak adlandırılan mide operasyonları aynı zamanda; Mide Katlama (En çok…

Şeker Hastalığı Ameliyatı Sonrası Ortaya Çıkan Değişiklikler

Şeker hastalığı ameliyatı sonrasında vücutta yeni bir sindirim sitemi oluşturulmuş olur. Şeker hastalığı ameliyatında yapılan işlem ince bağırsağın son kısmının ilk bölüme alınması işlemidir. Metabolizmaya giren besin maddeleri ince bağırsağın içerisinde oluşturulan bu değişiklikle birlikte GLP-1 düzeyinde artış sağlanır. Bu işlem sayesinde insülin salınımı yeniden düzenlenmiş olur. Şeker hastalığı ameliyatı sayesinde onikiparmak bağırsağının fazla uyarılması…

Obezite’de Duygular Ve Besin Tüketme Arasındaki Bağlantı

Yeme bağımlıları sıkça ‘yeme atakları’ geçirmektedir. Ataklardandan sonra kendilerini suçlar, yargılar ve kendinden nefret ederler. Verdikleri tepkiler, yoğun bir alkol ya da uyuşturucu tüketimi sonrasındaki yoksunluk ataklarına benzemektedir. Sürekli zihinlerinde bu atakları hiç yaşamamış olmayı istemektedirler. Fakat bu davranışları değiştirebilmeniz ve tekrar normal yeme davranışına geçebilmeniz için sorunlu davranışı gözlemlemeniz gerekmektedir. Yeme davranışınızı bir plan…

Şeker Hastalığı Ameliyatı Öncesi ve Sonrası

Ameliyat Öncesi, Şeker hastalığı ameliyatı öncesi doktor ile hastanın operasyon planlama sürecinde, hasta doktor tarafından bilgilendirilir, hastanın tedavi geçmişi kullandığı ilaçlar hakkında detaylı olarak görüşme yapılır. Hastanın alması ya da bırakması gereken ilaçlar belirlenir. Operasyon öncesi hastanın bağırsaklarını temizlemek amacıyla gerekli ilaçları verilecektir. Bu sayede operasyon sırasında doktor işlemleri kolaylıkla yapabilecektir. Hastanın hipertansiyonu kontrol altına…

Şeker Hastalığı Ameliyatı Öncesi Tahliller

Şeker Hastalığı teşhisi Şeker hastalığı günümüzde, her yaş grubundan bir çok insanda sıklıkla görülebilmektedir, tanısı için bazı bulguların ortaya çıkması gerekir, bunların en çok bilinenleri, *Çok yemek yeme *Çok fazla su tüketme *Çok fazla idrara çıkma *İştah artışına rağmen hızlı kilo kaybı Şeker hastalığı şüphesinin oluşmasının ardından ilk yapılması gereken açlık ve tokluk kan şekeri…

Obezite de Beslenme Püf Noktaları

Hayaliniz olan yaşama ve ideal kiloya kavuşmak için, tek yapmanız gereken gerçekten istemek. Birkaç basit dokunuşla ve davranış değişikliğiyle bunu başarabilirsiniz. Sağlıklı yaşamı gerçekten ne için ve ne kadar istediğinize karar vererek, sizler için yazmış olduğum püf noktalara bir göz atın… Günlük beslenme durumunuzu kontrol altında tutabilmek için etiket okumayı alışkanlık haline getirin. Tükettiğiniz yiyeceklerin…

Şeker Ameliyatı Sonrası Beslenme

Şeker hastalığı ameliyatı sonrası, açlık hissi eskisi kadar olmaz, hatta ameliyat sonrası ilk evrede iştahsızlık durumu ortaya çıkar. Hasta halsizlik, yorgunluk ve bitkinlik hissedebilir, bunun ana sebebi açlık hissedilmediğinden yemek yenilememesidir. Bu durum geçici bir durum olduğundan hastanın endişe duymasına gerek yoktur. Hastalar ilk aydan itibaren bu sorunlardan kurtulmaya ve daha enerjik bir yapıya kavuşmaya…